Wat betaalt mijn zorgverzekeraar?

Verzekerd van kraamzorg

Pryl begeleidt je met persoonlijke en goede zorg. Dat gaat over de zorg zelf, maar bijvoorbeeld ook over de kosten daarvan. We geven je hier een beeld van de kosten die met een zwangerschap en kraamtijd samenhangen en wat je verzekeraar daarvan vergoedt. Hoewel de meeste kosten door de basis- en aanvullende zorgverzekering gedekt worden, zijn de kosten ook afhankelijk van hoe jij verzekerd bent.

Vergoeding zwangerschap, bevalling en kraamtijd
In Nederland bepaalt de overheid wat er in het basispakket van de zorgverzekering zit. Alle zorgverzekeraars nemen dat over in hun basisverzekeringen. Zorgverzekeraars kunnen in hun aanvullende verzekeringen meer vergoeden dan in de basisverzekering. Daarvoor betaal je dan extra premie. De overheid stelt ook vast welke zorg onder het ‘eigen risico’ valt en waarvoor je een ‘eigen bijdrage’ moet betalen.

Meer informatie over de basisverzekering en eigen bijdrage geeft het Zorginstituut.

Wil je meer informatie over de premie van jouw zorgverzekering en aanvullende verzekeringen? Bekijk dan je polis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Overigens kun je alleen aan het einde van het jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar of je polis laten aanpassen.