Kraamzorg en online begeleiding

Unieke aanpak

Zoek je informatie over zwanger raken, zwanger zijn en de bevalling? Die staat niet op deze website, omdat we daar iets bijzonders voor ontwikkeld hebben: MijnGroeiboek.


Online begeleiding
Na inschrijving krijg je toegang tot MijnGroeiboek. Daarin staat veel informatie die je nodig hebt over zwanger raken, zwanger zijn, de voorbereiding op de bevalling, de kraamtijd en de tijd dat je alles weer op de rit probeert te krijgen. MijnGroeiboek geeft je die informatie op het moment dat het voor jou relevant is. Want als je zwanger bent, heb je vooral behoefte aan begeleiding, advies en informatie over jouw zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling en kraamtijd. En als je net bevallen bent, zoek je andere informatie dan aan het einde van de zwangerschap, toch? Dát biedt MijnGroeiboek jou.

De informatie gaat je helpen bij het maken van keuzes. Bijvoorbeeld over waar je wilt bevallen. Of dat je borstvoeding of kunstvoeding wilt geven. Over de (voorgenomen) keuzes spreek je natuurlijk met je verloskundige of kraamverzorgende.

In MijnGroeiboek houd je een dagboek bij. Van alle persoonlijke informatie kun je na de kraamweek een PDF-bestand downloaden. Jouw drukker maakt er ongetwijfeld een mooi boek van!

Er zit een uitzetlijst in en andere regelzaken, zodat jij niet hoeft te bedenken wat je allemaal moet regelen en aanschaffen.


Verloskunde en kraamzorg
Wat onze dienstverlening verder bijzonder maakt? Verloskundigen en kraamverzorgenden werken intensief samen, organiseren als team de dienstverlening en dat ga jij merken. Het zijn professionals die de ruimte hebben om de zorg te laten aansluiten bij jouw persoonlijke omstandigheden. Wij werken samen met iedere verloskundige.

Bij de start van de dienstverlening heb je een kennismakingsgesprek met je verloskundige en heb je met haar de consulten, controles en begeleiding bij de bevalling. Ze draagt de medische verantwoordelijkheid. Daarom is goede afstemming met kraamzorg van belang.


Onze kraamzorg sluit aan op jouw wensen
In de loop van je zwangerschap maak je kennis met je kraamverzorgende. In de kraamweek heb je één kraamverzorgende. Zij komt bij jou op intakegesprek om samen met jou de wensen en verwachtingen van de kraamweek te bespreken. Ze houdt rekening met jouw wensen en samen maak je afspraken over de tijden waarop zij in jouw gezin is. Daarin zijn we flexibel.

Onze kraamverzorgenden:

  • Komen ruim voor de uitgerekende datum persoonlijk kennis met je maken
  • Overleggen met jou hoe jij de uren verdeeld wilt hebben over - meestal 8 - dagen. Natuurlijk kijken we in de kraamweek zelf of we tijden willen aanpassen. Ook dan zijn we flexibel
  • Staan voor je klaar tijdens de bevalling thuis of in het ziekenhuis
  • Als je in het ziekenhuis bevalt, bereiden ze jullie thuiskomst voor
  • Bieden persoonlijk zorg: je hebt één kraamverzorgende die je begeleidt in de kraamweek
  • Zíjn er voor het hele gezin: moeder en kind natuurlijk, maar ook met aandacht voor de gezinsleden. We betrekken papa, broertjes en zusjes bij de zorg
  • Zijn goed opgeleid en houden hun kennis en vaardigheden op niveau
  • Kun je bereiken voor vragen: tijdens de zwangerschap, in de kraamweek en in de periode daarna


Op de rit
Bij Pryl loopt de dienstverlening door tot dat jij je leven goed op de rit hebt. Meestal is dat tot de eerste verjaardag van je kindje. Tot dat moment blijft MijnGroeiboek je ondersteunen. Na de kraamweek kun je bij het consultatiebureau terecht voor al je vragen en advies.