Blog-post

Ga terug naar de blog-items

Zwangerschapstest

Mijn man en ik hadden een heerlijke vakantie. Even tijd samen. Tijd voor romantiek. Praten, knuffelen en vooral niet op de kalender kijken. We waren niet bezig met zaadjes en eitjes en snelle en langzame zwemmers en op mijn kop staan en mijn plas ophouden en orgasmen voor en na de zaadlozing. Nee, we genoten. Vooral van elkaar.

We waren al een tijdje bezig met zwanger raken en de teleurstelling die ons elke maand overviel, waren we beu. Vandaar dat we nu lekker samen wijntjes dronken en biefstuk aten. En ook nam ik nog wel eens een ibuprofen als ik hoofdpijn had.


Test
En dat deed ik dus drie weken later nog steeds. Alhoewel ik niet echt meer mezelf was. Ik wilde mensen fysiek pijn doen. Ik wilde mijn tanden zetten in onderarmen, met mijn nagels oogballen bekrassen en met mijn hoge hakken knieschijven verbrijzelen. Normaal gesproken niet echt iets voor mij, aangezien ik bij welke confrontatie dan ook het liefst onder een steen verdwijn. Om zeker te weten dat al mijn klachten niet lagen aan een eventuele zwangerschap, maar aan een naderende menstruatie, kochten we een Spaanse zwangerschapstest. Gewoon om het uit te sluiten. Want zwanger zijn: dat kon echt niet.

Ergens had ik natuurlijk wel iets aan moeten voelen. Ik bedoel: een week na de vakantie huilde ik iedere dag. Nog een week later leek ik alles te vergeten en had ik borsten als watermeloenen. En weer een week later, was ik vijf dagen over tijd.


Wat ook een teken aan de wand had kúnnen zijn:

  • Ik was gestopt met de pil
  • We gebruikten geen condoom
  • Ik had een regelmatige cyclus


Miljoenen kusjes
Dus werd het 23 mei en deed ik de zwangerschapstest in de badkamer om vervolgens naast mijn man op bed te gaan liggen en te vergeten dat ik de test had gedaan. Een half uur later moest ik toevallig toch weer even in de badkamer zijn en zag ik de test liggen. Goed, zoals vermeld was ik dus vijf dagen over tijd en had er wellicht ergens een kwartje moeten vallen. Hadden G.L. en ik dus heel romantisch elkaars hand moeten vasthouden en gehypnotiseerd naar de test moeten staren. Hadden we een paar kaarsjes aan moeten steken en mijn buik alvast moeten ontbloten, zodat hij daar miljoenen kusjes op kon geven.

Maar nee hoor, bijna achteloos pakte ik de zwangerschapstest op en kreeg spontaan een weeïg gevoel in mijn maag. Met een spierwit gezicht liep ik naar het bed toe, waar G.L. op lag te lezen. ‘Volgens mij ben ik zwanger,’ stamelde ik. Spontaan werd ook G.L. een beetje bleek. Gezamenlijk bekeken we de test. Bijna hysterisch zochten we daarna de gebruiksaanwijzing. Deze was dan wel in het Spaans, maar duidelijker kon het haast niet worden: SI (en NO)

Oh.

Ik keek mijn man aan. Ik keek nog eens naar de test. Ik keek G.L. weer aan. En begon enorm te brullen. G.L. staarde naar de muur.

Daphne Deckers had een emotioneel telefoonmomentje met Richard. Claudia de Breij moest janken, samen met haar nu alweer ex-vrouw. Kluun deed een rondedansje en gaf kusjes op de buik van zijn zwangere eh… ook alweer ex-vrouw. En jankte. Mijn man moest overgeven. En ik belde uiteraard meteen mijn moeder.

Deel deze blog-post