Blog-post

Ga terug naar de blog-items

Jongen of meisje?!

Ik wil een jongen. Niet dat ik dat hardop mag zeggen, maar ik wil echt een jongen. Ik wil namelijk een legergroene luiertas. En vandaag zag ik in de winkel een geweldig rompertje met legerprint. Daarnaast wil ik een jongen, omdat die geen prinsesjes willen zijn. Ik wil een jongen omdat je die geen afgrijselijke roze hoofdband met strikje om hoeft te doen om duidelijk te maken dat de Laaf in kwestie een meisje is. Ik vind zo’n hoofdband om te kotsen.

Ik wil een jongen omdat dat mamaskindjes zijn. Ik wil een jongen omdat die een piemeltje hebben en ik weet hoe ik dat schoon moet houden.

Mijn broertje zal me waarschijnlijk vermoorden omdat ik dit op durf te schrijven, maar aangezien hij twaalf jaar jonger is, weet ik nog dat piemeltjes een eigen wil hebben. Het geslacht moet je naar beneden houden als je de luier verschoont.


Twee jongens
De pastoor in het geboortedorp van mijn vader weet dat ook. Niet dat hij nog zal leven, maar vooruit. Die kwam bij oma klagen omdat ze maar twee jongens op de wereld zetten. Ook kwam hij de jongste telg inspecteren (mijn vader) en die had geen luier om. Pieste recht in het gezicht van de beste man. Geestig toch? Jongens blijven ook zo lang nog een beetje achterlijk. Meisjes hebben alles veel eerder door. Zijn ‘vroegwijs’. Kots. Meisjes komen op hun derde op hoge poten klagen bij moeders en gaan dan vervolgens hun klacht beargumenteren. Het liefst gestoken in roze kleertjes met roze klompjes (met hakje) en een heuse K3-diadeem op het hoofd. Ik haat prinsesjes.


Blauwe auto’s
Ik wil ook een jongen omdat ik zelf niet zo meisjesachtig ben. Althans dat vind ik. Ook al heb ik roze behang in mijn werkkamer, dan nog vind ik mezelf een echte jongensmama. Ik houd van in bomen klimmen en voetbal. Ik hou niet van opmaakpoppen en poetspulletjes. Ik wil een jongenskamer met blauwe auto’s. Punt.

Dus tijdens de echo was ik helemaal niet nerveus. Wordt het een jongen of een meisje? Ik ben er van overtuigd dat het een jongen wordt.

Tot ze zei dat we een meisje zouden krijgen. En ineens dacht ik: Ja! Natuurlijk! Een meisje! Want ik ben dol op roze en barbies en knutselen en kleuren! En wat te denken van roze jurkjes? Oh, zo lief! En zo’n lief klein maillotje. Oh, wat leuk wordt dit! Alleen die haarband. Die komt er never-nooit-niet in.

Deel deze blog-post