Blog-post

Ga terug naar de blog-items

Nesteldrang

Oké, alles moest schoon toen ik zwanger was. Ik blafte GL af, want het vloerkleed moest NU naar buiten. Ook al had hij zijn knie verdraaid en kon hij amper lopen. Als hij het niet kon, deed ik het ZELF wel. Dus stond ik met een hoogzwangere buik te sjorren aan de bank en de stoelen. En ja, snauwde ik tegen hem, ik weet ook wel dat het buiten sneeuwt. Daar ging het juist om!

Mijn schoonzus had me namelijk verteld dat zij haar vloerkleed ondersteboven in de sneeuw had gelegd. Vervolgens had ze er met een mattenklopper op staan slaan, zodat al het vuil in de sneeuw verdween. En nou ja, dat moest ik dus ook doen. NU. Kermend sjouwde GL mee. We lieten het kleed zakken en ik begon er verwoed op te slaan. En pas nu begon het me te dagen dat mijn schoonzusje niet zwanger was. Ik kon met mijn armen amper voorbij mijn buik komen. Het haalde ook niks uit natuurlijk, behalve een hoop sneeuw in huis.


Sigarettenrook
Vervolgens bedacht ik me dat het behang gewassen moest worden. Daar was na al die feesten de afgelopen jaren natuurlijk het een en ander in gaan zitten. Sigarettenrook bijvoorbeeld. Dat moest dus weg. Alles moest weer fris ruiken. Nesteldrang?! Mijn moeder hield me net op tijd tegen. Water en behang gaan niet zo goed samen. Daarom ging ik de gordijnen wassen die van schrik meteen tien centimeter krompen. Ook de bankhoes moest in de wasmachine.


Tandenborstel
Ooit de onderkant van de keukenkastjes gezien? Nou ik wel. Dagenlang lag ik op de grond om met een tandenborstel de onderkant schoon te borstelen. En omdat mijn baby nog weken bleef zitten, herhaalde ik dit hele ritueel om de twee weken.

De laatste week voor mijn bevalling, deed ik niets meer. Ik was er ineens van overtuigd geraakt dat dit kind voor altijd zou blijven zitten. Ik zou echt never nooit niet gaan bevallen. Deze zwangerschap zou eeuwig duren. Stofzuigen, ramen lappen, dweilen, de was doen… ik had er geen zin meer in. Dus toen ik natuurlijk uiteindelijk ging bevallen, droeg ik mijn pyjama. Overdag. Want alle kleren zaten in de was. Nesteldrang?! Ja, ik voelde me inderdaad achteraf best stom.

Deel deze blog-post